Iata ca revin si eu dupa o lunga perioada de pauza ... motivata , zic eu, avand in vedere ca am avut o sesiune, care desi initial parea o adevarata provocare, in final am dus-o la capat cu brio :)
Dar, nu doar sesiunea a fost singura piedica sa ma ocup de blog, ci chiar o problema tehnica, asa ca sper sa primesc iertare din partea cititoarelor mele scumpe :)
Inainte de a prezenta deliciul de fata, mai tin sa precizez ca, anul 2010 fiind un an extrem de dificil pentru mine si pentru viitorul meu ( anul 6, licenta, examen de rezidentiat) voi posta ceva mai rar, dar voi face tot posibilul ca perioadele de pauza sa fie recompensate cu retete pe masura.
Sa trecem deci la treaba!
Cupele acestea reprezinta un adevarat dezmat pentru toate cele care sarbatoresc maine 8 Martie :)
desi eu le-am pregatit ca surpriza pentru inimioara mea de Valentine's Day :)
INGREDIENTE:
- ciocolata alba ( 50 g pentru aproximativ 10 cupe)
- mousse de fructe de padure
Mousse de fructe de padure
- 250 g fructe de padure congelate
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml apa
- 1 plic gelatina
Nu radeti, da ? :)
Ei, si iata cum am procedat:
se iau cele 250 g fructe de padure
ce frumusele sunt, nu-i asa ?
Se pun intr-un vas si se paseaza cu un blender.
Se pun intr-un vas cu cele 100 ml apa si se da in clocot pana se mai ingroasa putin. In acest moment se adauga gelatina care s-a lasat la hidratat in 15 ml apa pentru 2 minute. Se omogenizeaza si se ia de pe foc. Se lasa la racit.
Intre timp se bate spuma frisca lichida.
Cand s-a racit sosul de fructe, se amesteca cele doua compozitii, pana vom abtine o crema omogena si foarte roz :)
Cupele de ciocolata se fac incredibil de usor.
Din pacate nu am poze cu cele din cioco alba, doar cu cioco neagra, dar cred ca sunt la fel de ilustrative si ele :)
Ciocolata se pune in bain-marie si se lasa la topit.
Dupa ce s-a topit, luam niste forme micute de muffin si cu ajutorul unei pensule, le vom unge de jur imprejur, ceva in genul acesta ...
Se da la congelator pentru 10 minute, dupa care repetam procedura, adica le mai ungem o data. Se da din nou pentru 10 minute la congelator.
Daca s-au intarit, ne putem descotorosi de hartiute, pentru a le vedea in toata splendoarea lor.
De aici, totul e extrem de simplu...
Se pune mouse-ul intr-un posh cu varful stelat
si se umplu cupele cu multa dragoste :)
Pofta buna!
10 comentarii:
Superbe, cred ca sunt excelente! Bine ai revenit!
Multumesc mult, Livia! Intr-adevar, sunt pline de savoare si foarte usoare :)
Sa ai un 8 Martie superb!
ce frumoase sunt felicitari !!!
si succes mai deparete al examene :)
pe curand
Multumesc mult, Anca! Esti o dulcica, ca de obicei :)
La Multi Ani draga mea!! Iti doresc un 8 Martie plin soare si caldura si o primavara minunata!! Cosuletele arata subliiiiiim si cred ca sunt o nebunie!! Mi-ai facut o pofta... Te pupic scumpa mea!!
O idee geniala si originala. Un desert foarte elegant. Sanda
Laura, te pup! Ce ma bucur ca m-ai vizitat :)
Si eu iti doresc La Multi Ani si o primavara insorita !
Iti multumesc mult pentru aprecierile legate de cosulete, esti o dulce!
Iti doresc o zi minunata!
Iti multumesc mult, Sanda!
Iti recomand sa le incerci, sunt o bunatate :)
O zi frumoasa iti doresc!
Nezegettem a receptjeidet, hat ez a kosarka mar kb. a "cukraszremekek" kategoriaba tartozik szerintem. Legy nyugodt, ha barmikor megunnad az orvosi szakmat, lenne mibol megeljel! Gratulalok! :)
Kati, nagyon edes vagy :) Hat tud meg hogy felcserelnem nagyon szivessen :) Ugyan azt mondhatom neked is, te is nagyon ugyes vagy. Azert kar hogy abba hagytad a blogozast... Nagyon jol csinaltad, hid el.
Sok, sok puszi!
Trimiteți un comentariu