Este o reteta simpla, usoara, rapida, insa si satioasa. Mereu cade bine in situatiile cand ramanem in criza de idei, de genul "Ce sa fac astazi de mancare?". Este una din preferatele mele, de aceea m-am gandit sa v-o postez.
INGREDIENTE:
- 1 kg cartofi
- 2 rosii potrivite, bine coapte
- 1 ardei
- 1ceapa
- 1 morcov maricel
- 1 fir lung de carnati de casa sau de care aveti la indemana
- sare, piper, boia, patrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia
- 200 g smantana
Absolut toate ingredientele (legumele) vor fi taiate in cubulete, respectiv rondele (carnatii).
Se pun la fiert in apa sarata pana cand se inmoaie toate ingredientele .
Se face un rantas. Pentru cei care sunt inca incepatori, voi explica in cateva vorbe cum se prepara: se pun 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie pentru a se incinge, se adauga 1 lingura de faina , dar amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase, iar la final 1 lingurita de boia ( trebuie sa fiti destul de rapizi, pentru ca altfel , riscati sa vi se arda rantasul). Acest amestec se adauga peste supica , care in continuare este pe foc, si se amesteca pentru a se preveni formarea cocoloaselor.
Cand rantasul s-a incorporat in supa, se poate adauga smantana si patrunjel, tinandu-se pe foc doar pentru inca un clocot, doua.
Se serveste cu paine proaspat coapta (voi posta in curand reteta mea de paine).
Pofta buna!
5 comentarii:
multumesc frumos pentru reteta asta! simplu si bine explicat! brvo :)
Cat ma bucur ca iti place :)
Iti doresc pofta buna la ea!
maine fac si eu :)
Foarte bine! Iti doresc anticipat pofta buna!
Acum am terminat de facut. E senzational!
Trimiteți un comentariu