Retete delicioase ilustrate pas cu pas

duminică, 8 noiembrie 2009

Ciorba taraneasca de porc



Este una din preferatele mele, pe care l-as face saptamanal, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat.
INGREDIENTE:
  • 500 g carne de porc
  • 2 morcovi medii sau 1 mare 
  • 1 patrunjel
  • 1 gulie potrivita
  • o bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 200 g mazare verde
  • 300-400 ml smantana
  • sare, piper
 

 
Se spala  carnea si se taie in cuburi mici. 

 
Se pune intr-o oala  mai mare ulei la incins, dupa care se  pune carnea de porc si o calim pentru vreo 5 minute. 

 
Se  sareaza si  pipereaza, dupa care se  adauga aproximativ 1 litru de apa si lasam sa fiarba pentru vreo 15 minute. 
Intre timp pregatim legumele.
Se  curata morcovii, patrunjelul, gulia,telina si ceapa si se taie in cuburi.


 
 
La fel procedam si cu rosiile si ardeiul, le taiem in cuburi potrivite.
Dupa cele aproximativ 15 minute putem adauga si legumele in supa, respectiv: morcovii, patrunjelul, telina, gulia, rosia, ardeiul si mazarea.

 
Se sareaza dupa gust, dupa care lasam sa fiarba timp de vreo 30-40 de minute, sau pana cand carnea si legumele sunt  moi.
Cand sunt moi, putem adauga smantana,
 

insa nu o turnam direct in supa, ci se amesteca treptat toata cantitatea de smantana cu cate 2, 4, 6 linguri de supa , pana cand suntem siguri ca nu mai sunt cocoloase de smantana. La aceasta compozitie mai putem adauga si 1-2 oua, ca sa mai ingroase compozitia.


 
 Se toarna cu grija peste ciorba, amestecand continuu.
Se mai lasa pentru vreo 5 minute, dupa care se poate stinge.

 
La final se adauga si patrunjel taiat marunt deasupra.

 
Pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

este super reteta sotul meu este innebunit de cioraba asta

Roz_bonbon spunea...

Ma bucur tare mult sa aud acest lucru :) O seara buna!

Anonim spunea...

ador ciorba asta ...ii fff gustoasa:)Felicitari!

Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online