Retete delicioase ilustrate pas cu pas

joi, 17 septembrie 2009

Paine cu cartofi



Eram foarte curioasa cum poate fi painea cu cartofi, insa preparata acasa. Si cum am avut ceva piure de cartofi ramasi de la masa, am zis ca acum e momentul sa o incerc. Si iata ce a iesit: o paine alba, frumoasa, pufoasa, insa consistenta.

INGREDIENTE:

  • 450 g faina alba 
  • 200 g piure de cartofi
  • 200 ml apa, sau apa in care s-au fiert cartofii
  • 2 linguri ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura de lapte praf
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar 
  • ou pentru glazura



Apa impreuna cu uleiul se pun in cuva masinii de facut paine. Deasupra se adauga faina cu grija, sa o acopere in totalitate. Urmeaza piureul si laptele praf. Adaugati sarea si zaharul. Faceti o mica gaura in mijlocul fainii ( dar nu pana la lichid) si adaugati drojdia.
Setati masina pe programul de dospire.

Cand programul s-a terminat, scoateti pe tabla de lucru, si formati din coca o forma rotunda, apoi asezati-o pe o tava  cu hartie de copt.
Acoperiti si lasati sa creasca , pana isi dubleaza volumul.

Crestati-o , apoi glazurati-o cu ou; se poate si fara glazura, doar pudrata cu faina.
Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 35 minute.



E foarte buna si cea de casa, asa ca merita incercata. Sigur o voi mai face.
Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online