Retete delicioase ilustrate pas cu pas

marți, 29 septembrie 2009

Piept de pui grillat cu legume si sos Bechamel



Sincer, este pentru prima oara cand servim astfel gratarul, insa sigur se va mai repeta. De obicei, garnitura preferata erau celebrii cartofi pai, care insa nu erau tocmai combinatia ideala pentru o masa sanatoasa.
Si prepararea este relativ simpla, astfel sa trecem la lucru...
INGREDIENTE:
  • 1 piept de pui
  • condimente pentru gratar din piept de pui
  • putin ulei 
  • conopida 
  • broccoli
  • morcovi 
  • sos Bechamel 





Se curata si se spala legumele.
Conopida si broccoliul se separa in bucatele.


Se fierb in apa sarat separat, deoarece fiecare se fierbe intr-un interval de timp diferit: morcovul cel mai mult, apoi conopida iar cel mai putin se lasa broccoliul, vreo 7 minute.
Pentru a mentine vitaminele in interiorul legumelor, este recomandat ca acestea sa fie puse in  apa doar in momentul cand apa deja clocoteste.
Pieptul de pui se taie file, dupa care se aromeaza cu condimentele pentru gratar.


Daca le prajiti intr-un grill, este preferat ca dupa ce ati condimentat carnea, sa o masati cu ulei, astfel, nu va trebui sa mai adaugati ulei in tigaie. Se rumeneste foarte frumos.
Se prajesc timp de vreo 4-5 minute pe ambele parti.


Se serveste cu legumele fierte si scurse, alaturi de sosul Bechamel.

 
Pofta buna!


Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online