Retete delicioase ilustrate pas cu pas

marți, 22 septembrie 2009

Bulete de peste





      Sunt niste  mingiute care se prepara rapid , si care se preteaza a fi servite ca aperitive sau cand ati papa ceva in timpul vizionarii unui film captivant.
       Este preparat dupa o reteta frantuzeasca.


INGREDIENTE:

  • 1 file de peste alb ( 250-300 g )
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 ceapa marisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute mai mic , sau cat va tine :)
  •  1 ou
  • 2 linguri lapte


 


Pestele se fierbe in apa sarata pentru vreo 5 minute, dupa care se scurge si se marunteste.
Ceapa curata impreuna cu usturoiul si ardeiul se maruntesc de asemenea, dupa care se adauga la pestele maruntit.





Peste aceasta compozitie se adauga faina cu praful de copt.
Se separa galbenusul de albus. Galbenusul va lega compozitia  iar albusul o va face usoara si pufoasa.




Galbenusului ii adaugam cele 2 linguri de lapte, care il turnam peste amestecul de peste.
Amestecul se omogenizeaza bine.
Albusul se bate spuma , dupa care se adauga usor in compozitie.


Se pune la incins ulei intr-o tigaie, pe foc domol.
Buletele se vor pune cu ajutorul unei lingurite umezite in prealabil in uleiul fierbinte, unde se vor tine pentru aproximativ 30 de secunde.

Se prajesc foarte repede, capatand o frumoasa nuanta aurie.
Se scot cu o spumiera...
Se pun pe servetele absorbante.....


Si sunt gata de servit !

 



3 comentarii:

Sorina spunea...

hmmm...ce bine arata

Roz_bonbon spunea...

Buna , Sorina!
Multumesc!
Si ce bun e... :)

Anonim spunea...

Foarte gustoase.
Le- am preparat si eu.

Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online