Retete delicioase ilustrate pas cu pas

marți, 27 octombrie 2009

Salata de icre


Pentru ca sotul  meu, care este un scump si jumatate, este un mare pescar : ),  in week-end a fost la pescuit. Si , ca sa imi dovedeasca aptitudinile sale inca o data, m-a surprins cu 4 stiuci imense :)
Bine-nteles, ca dupa ce le-a curatat, a dat de icrele acestora, care, dupa cum se stie, sunt o delicatesa.
Asa ca eu, ca o mica gospodina ce sunt ( glumesc) le-am preparat de indata.
Si a iesit ceva bun, bun.
INGREDIENTE:
  • 150 g icre de stiuca
  • 2 felii de paine
  • 1/2 ceapa
  • 150 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • sare
Icrele se curata si se spala.
Painea se pune la inmuiat in lapte dupa care se stoarce si se pune peste  icre.

 
Se mixeaza bine, pana devine ca o pasta.

 
Se adauga uleiul  incet, ca si la maioneza.
Daca doriti sa fie mai spumoasa, se poate adauga si putina apa minerala.
Dupa incorporarea uleiului, se pune zeama de lamaie dupa gust si se sareaza.
Ceapa tocata fin se adauga la salata.
Se serveste cu paine proaspata 


 
sau paine prajita ( niste chifle "fabricate" de mine).

 
Pofta buna! 
 
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online