Retete delicioase ilustrate pas cu pas

vineri, 30 octombrie 2009

Varzari



Daca tot s-a deschis "sezonul" la varza murata, am zis sa fac si eu niste varzari cu astfel de varza. Se pot face si cu varza proaspata, dupa reteta de la pachetelele crocante cu varza.
INGREDIENTE:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 250 ml apa
  • 50 g drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500 g varza murata
  • 1 ceapa mica
  • carnati sau ce afumatura doriti
Aluatul de varzari eu l-am preparat la masina de facut paine , insa se poate realiza foarte usor si manual.
Prepararea aluatului seamana foarte mult ca si pasi cu painea de casa.


Aluatul gata dospit se scoate pe o masa de lucru si se intinde o foaie de 0,5 cm.


Intre  timp se prepara si varza, care se pune la calit impreuna cu ceapa tocata fin. Se adauga si putina apa, sare si piper.
Se adauga si carnatii taiati marunt.
 Cand varza s-a inmuiat, se lasa la racit.


Aluatul intins se taie in patratele in centrul carora se va aseza varza.



Se impatureste, aducand cele 4 margini spre centru.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu un galbenus de ou amestecat cu lapte, si se da la cuptor.


Se lasa pentru vreo 20 de minute, pana cand s-au rumenit frumos.
Eu am facut cateva si prajite in ulei, ca na , sunt foarte bune si asa :)
Acestea le-am impachetat insa mai etans



si le-am prajit in ulei incins pentru 2-3 minute de ambele parti.
Si iata rezultatele.

 
Si o portie bronzata :)
 


Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online