Retete delicioase ilustrate pas cu pas

luni, 5 octombrie 2009

Oua umplute



In acest week-end am fost gazda, gazda de socrii :) Am fost foarte incantata, motiv pentru care trebuia sa fac ceva mai special. Printre acele bunatati, am strecurat si niste oua umplute, care s-au trecut  cat ai zice peste.
Iata reteta, putin diferita de clasicele oua umplute cu pate de ficat, acestea fiind mai aromate.
INGREDIENTE:
  • 12 oua
  • 150 g sunca
  • maioneza 
  • patrunjel
  • sare, piper 



Ouale se fierb in apa sarata, pentru vreo 25 de minute, pana consideram ca sunt tari.
Se decojesc , se taie in doua, iar galbenusurile se pun separat.


Se face o maioneza dintr-un galbenus crud, 1 lingura mustar si 150 ml ulei.


Galbenusurile se piseaza cu patrunjelul. Sunca se marunteste.






 
Maioneza ( din care se pastreaza aproximativ un sfert din cantitate pentru decor), galbenusurile fierte si sunca se amesteca, si se mai adauga sare si piper dupa gust.


Compozitia obtinuta se pune in jumatatile de albusuri.


Se acopera cu maioneza.


Pofta buna!


P.S.: ca si desert, am pregatit o prajitura draga mie, Snickers, a carei reteta o voi posta in continuare.
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online