Retete delicioase ilustrate pas cu pas

marți, 20 octombrie 2009

Tarta taraneasca


Este o tarta pe care nu am mai facut-o de o vreme , insa care ne place foarte mult, deoarece este foarte aromata si gustoasa. Si un motiv in plus pentru care imi place mie, este faptul ca se prepara foarte repede.
Intr-o perioada o faceam din aluat dospit, dar varianta aceasta mi se pare mai rapida :P
Nu stiam exact ce titlu sa ii dau , deoarece aceasta reteta a fost nascocita de mine :)
Dar cred ca acesta i se potriveste destul de bine.
INGREDIENTE pentru blat :
  • 1 cana faina
  • 150 g margarina sau unt
  • 1 praf de copt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
  • sare
INGREDIENTE pentru umplutura:
  • 3 ardei
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • 250 g sunca sau kaizer
  • 150 ml smantana
  • sare, piper

 
Aluatul de tarta se prepara exact ca si la turtata cu cartofi
Se aseaza intr-o forma de tarta tapetata cu margarina si faina.
Se da la cuptor pentru vreo 10 minute, dar nu mai mult, deoarece trebuie sa se dea din nou la cuptor insa cu umplutura pentru alte 10-15 minute.
Intre timp se prepara umplutura.
Ceapa si ardeiul se taie in rondele. Se calesc pentru 3-4 minute in ulei, dupa care se scurg de ulei.

 
Sunca sau kaizerul se taie cubulete.
Cand ati scos tarta partial coapta din cuptor, se poate trece la asamblare :

 
se aseaza legumele calite

 
deasupra se imprastie sunca cubulete

 
si deasupra se toarna cele trei oua batute anterior cu smantana, sare si piper.

 
Se da la cuptor pentru vreo 10-15 minute, dupa care este numai buna de servit.

 
O felie, doua?

 
Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online