Retete delicioase ilustrate pas cu pas

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Spaghete cu sos de rosii




      Este o reteta foarte rapida, si cum aveam mai multe rosii in frigider, am decis sa fac acest sos. Este o mancare simpla, nepretentioasa si chiar usoara din punct de vedere caloric.

INGREDIENTE: 
  • 500 g  rosii bine coapte
  • 1 ceapa mare
  • 3 bucati usturoi
  • busuioc
  • 400 g spaghete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper




Inainte de toate, ca sosul sa fie fin ,rosiile trebuiesc decojite. Pentru ca acest procedeu sa mearga mai usor, punem la fiert intr-o oala apa. Cand s-a  ajuns la  punctul de fierbere, se pun rosiile in aceasta  si se tin vreo 2- 3 minute, apoi se vor pune in apa rece. In acest  fel, rosiile se decojesc extrem de simplu.
Rosiile decojite se tau in cubulete.


Ceapa se decojeste, apoi se taie marunt. Se pune intr-o tigaie uleiul, apoi se adauga ceapa maruntita si usturoiul pisat. Se calesc, dupa care se adauga rosiile.


Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga busuioc dupa gust.

Pentru ca reteta sa fie intr-adevar rapida, spaghetele se fierb in timp ce pregatim sosul. Pentru ca acestea sa ramana in dimensiunea lor originala, si fara a se lipi una de alta , eu va sugerez sa le pozitionati in felul cum reiese din poza. Acestea vor aluneca incet in oala sau presati-le usor cu mana.

Si iata o portie de spaghete jucause cu sos de rosii bine coapte


Se poate servi si cu cascaval ras deasupra, doar ca eu am omis sa o mai fotografiez si sub aceasta forma, deoarece pofta era cam mare...
Pofta buna!

1 comentarii:

valentin spunea...

Preferabil, usturoiul cu tot cu coaja, zdrobit doar, se caleste un minut in uleiul de masline inainte sa se puna ceapa, apoi se scoate afara.

Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online