Retete delicioase ilustrate pas cu pas

duminică, 8 noiembrie 2009

Peste cu legume la cuptor



Este pentru prima data cand am pregatit pestele la cuptor, insa sigur nu a fost si pentru ultima data.
Scumpul meu sot iarasi a pescuit niste stiuci imense :)
INGREDIENTE:
  • 1,5 kg stiuca 
  • 2 morcovi mari sau 3 mai mici
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe potrivite
  • 6 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 200 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 150 ml suc de rosii 
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
  • zeama de la 1/2 lamaie


 
 
Se curata pestele si se taie in rondele. 

 
Se sareaza si se pune deoparte pana cand se pregatesc si leguemele.
Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, dupa care se taie in rondele.

 
La fel se procedeaza si cu rosiile.

 
Usturoiul se taie fasiute .
Se unge o tava cu ulei, dupa care se aseaza rondelele de morcovi.

 
Deasupra se aseaza rondelelel de peste.

 
Printre rondelelele de peste se aseaza patrunjelul, 

 
iar mai apoi ceapa si usturoiul.

 
In acest moment se toarna apa, uleiul, sucul de rosii, zeama de lamaie si vinul. Se sareaza si se adauga boabele de piper.

 
Se acopera fiecare bucata de peste cu cate o felie de rosie.

 
Se acopera tava cu o folie de aluminiu, dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa aceasta perioada, se da jos folia si se mai tine pentru alte 20 de minute.
Se serveste ca atare cu garnitura din leguemele din tava sau se mai poate adauga ca si garnitura, cartofi natur.



 
Pofta buna! 

Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online