Retete delicioase ilustrate pas cu pas

joi, 31 ianuarie 2013

Tarta cu spanac si branza


Astazi va voi prezenta reteta mea de tarta cu spanac, o bunatate care
pe langa gustul placut, e si sanatos.
 
INGREDIENTE:
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 kg spanac
  • 300 g branza
  • 2-3 catei de usturoi
 
Baza tartei consta intr-un aluat de patiserie, se face repede si nu necesita migaleala.
Faina se amesteca cu untul rece pana obtinem un amestec nisipos. Se lucreaza repede pentru a nu se topi untul, acest lucru ii va da fragezime tartei. Eu am folosit un robot de bucatarie, dar se poate lucra usor aluatul si cu mana. Se adauga 1 ou, sarea si praful de copt, se amesteca pana devine un aluat compact, dar repet, repede, pentru a nu se topi untul. Se pune la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp ne putem ocupa de spanac. Eu am folosit spanac congelat dar merge si cu spanac proaspat, spalat si oparit in prealabil. Intr-un va se pun 1-2 linguri de ulei. Se adauga spanacul si usturoiul taiat fasiute, se sareaza si se pipereaza. Se caleste timp de cateva minute, dupa care dam la o parte.
Branza poate fi telemea sau feta, dupa cum poftiti sau tocmai aveti in frigider. A mea a fost feta. Se da la razatoarea mare si se adauga spanacului. In acest amestec se mai adauga un ou, care va lega compozitia.
 
 
Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua parti, una mai mare care va reprezenta baza iar cea de-a doua va fi grilajul tartei. O tava cu peretii detasabili se va tapeta cu hartie de copt sau cu unt si faina. Aluatul se intinde sub forma rotunda, mai mare ca baza tavii cu vreo 3-4 cm. Se aseaza in tava avand grija ca aluatul sa imbrace si peretii tavii. Se adauga compozitia de spanac iar deasupra vom pune un grilaj de aluat, facut din fasiute de 1-1,5 cm latime de aluat. Se unge cu ou deasupra.
 


Se da la cuptorul preincalzit la temperatura de 170° C timp de ca. 30-35 minute.
Tarta este gata cand capata o culoare frumoasa, aurie.
 
 

Pofta buna!
 

luni, 28 ianuarie 2013

Negresa cu mascarpone

 
 Bine v-am regasit!!!
 
Doamne, de dor mi-a fost de coltisorul meu cu retete :)
Am lipsit mult, dar motivat. Am fost binecuvantati cu o minune de sufletel, un baietel cu chip de inger care ne umple viata de energie si bucurie. De 7 luni el este centrul vietii noastre iar noi il iubim mult.
 
Azi am pregatit un brownie usor, pufos cu bulgarasi de mascarpone.
Prepararea e extrem de simpla iar degustarea si mai si :)
 
 
INGREDIENTE:
  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 90 g faina
  • 30 g cacao
  • 170 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
 
Se preincalzeste cuptorul la 170°C.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Untul se topeste si se amesteca cu laptele. Se adauga cele 4 oua intregi. Mixam, dupa care adaugam treptat faina, cacaua si praful de copt. Vom obtine o compozitie omogena, usor fluida.
Se toarna in tava. Cu o lingurita umezita vom pune bulgarasi de mascarpone in tava, dupa propria imaginatie.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute.

Se lasa la racit si se consuma cu pofta mare :)
 
 
Pofta buna!
 
 

vineri, 14 octombrie 2011

Cordon bleu


Astazi va prezint un preparat mai aparte. De ce aparte? Pentru ca bucatarul responsabil de realizarea lui n-a fost nimeni altul decat sotiorul meu :)
Eu m-am ocupat de realizarea fotografiilor.
 Bucatareala s-a petrecut spre seara, asa ca scuzati calitatea pozelor.



INGREDIENTE:

  • 4 felii de piept de curcan
  • 4 felii de sunca
  • 4 felii de cascaval
  • 2 oua
  • pesmet si faina
  • condimente (sare, piper)
  
Feliile de carnita se bat cu ciocanul de carne pana se uniformizeaza.

Deasupra se aseaza o felie de sunca
si una-doua de cascaval.
Se ruleaza frumos...
si se prinde cu scobitori.
Rulada obtinuta se trece prin faina, apoi prin ou batut iar in final prin pesmet.
Se prajeste in ulei in abundenta, la foc mic, pana se rumeste de jur imprejur.

Se serveste cu o garnitura dupa preferinta...
preferata noastra fiind o portie de cartofi prajiti, taiati mai grosieri.

Pofta buna va doresc!

Se condimenteaza.

duminică, 24 iulie 2011

Tarta cu ciocolata si capsuni


Aceasta tarta am preparat-o cu ceva timp in urma si am salvat-o pentru a o publica. Vrand sa public o alta reteta, am dat de ea si mi-am amintit ca a fost atat delicioasa, incat ar fi pacat sa nu o vedeti. Stiu ca  nu mai suntem tocmai in toiul sezonului de capsuni, totusi se mai pot gasi pe ici, pe colo.


INGREDIENTE pentru TARTA:
  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
 INGREDIENTE pentru CREMA:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 capsuni
Pentru tarta vom unge o tava speciala cu putin unt si vom pudra cu faina.
Faina si untul rece se amesteca, va rezulta un aluat nisipos.
Adaugam zaharul si sarea, amestecam.
Se adauga oul, care va lega compozitia. Daca e nevoie, se adauga o lingura de apa rece. Pentru a face un blat de tarta ca la carte, se da aluatul la rece pentru cel putin 30 de minute. Se scoate din frigider si se lucreaza repede cu el, pentru a nu se incalzi untul din compozitie.
Se intinde intr-o forma rotunda, se aseaza in tava dupa care se inteapa cu o furculita, pentru a evita formarea bulelor de aer.

Se da la cuptor pentru ca. 15-20 minute. Se lasa la racit.


Crema se prepara usor. Din capsunile curatate si spalate se face un piure.
Piureul il amestecam cu frisca lichida, dupa care se fierbe pret de cateva minute, pana se ingroasa usor.


Ciocolata se taie in cubulete. Acestea le adaugam in crema fierbinte de capsuni. Se amesteca pana ciocolata e topita in totalitate.


Crema se toarna in crusta de tarta si de da la rece pentru vreo 2 ore.


Cand crema e intarita, se decoreaza cu capsuni si se consuma cu pofta.




S-aveti pofta! 

vineri, 17 iunie 2011

Muffins cu capsuni si branzica

Nu va e pofta de ...
...ceva usor...
...capsuni...
...branzica...
?
Daca da, cititi continuarea :)

INGREDIENTE:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 220 g zahar
  • 450 g faina
  • 4-5 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni ( aprox 250 g )
  • crema de branza Philadelphia
  • 2-3 linguri miere
Untul moale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si ouale.
Treptat se adauga faina, praful de copt si laptele. 
Se obtine un mix nu tocmai moale, dar nici foarte dens, cu care se umplu formele de muffin, dar nu complet, deoarece muffinsul creste mult.
Toata procedura dureaza aprox 3-4 minute.
Capsunile se spala, se sterg si se taie in bucatele mici.
Luam cate 5-6 bucati si le scufundam in coca.
Se dau la cuptorul preincalzit, la 170° respectiv 150° in cuptorul cu ventilatie pentru 15-20 minute.
Cand s-au copt, se lasa la racit.
Crema de branza se amesteca cu cele 2-3 linguri de miere, in functie de cat de dulce va place, dupa care se orneaza dupa imaginatie si pofta.

Va doresc pofta buna si chef la bucatarit!

vineri, 27 mai 2011

Tarta rapida cu crema de iaurt


Este cea mai rapida tarta pe care am facut-o, probabil ar mai fi varianta cu crema la plic, dar care sincer nu ma prea incanta. Iaurtul folosit de mine este cu coacaze, insa daca preferati un alt fruct, se poate schimba, evident.
 Si decorul e unul cat mai simplu si ... rapid, evident :P 
INGREDIENTE pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un strop de sare
INGREDIENTE pentru crema:
  • 375 mg iaurt cu coacaze
  • 200 ml creme fraische ( sau smantana )
  • 1/2 plic gelatina
Cele 3 albusuri se bat spuma cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 galbenuse, dupa care se mai mixeaza putin. Faina, sarea si zaharul vanilinat se adauga treptat, amestecand continuu foarte usor.
Tava de tarta in care coacem tarta se tapeteaza cu unt si faina.
Se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de minute.
Intre timp ne ocupam de cea mai usoara crema de tarta. Iaurtul si creme fraische-ul se amesteca, dupa care adaugam gelatina hidratata si topita in prealabil.
Tarta coapta se lasa la racit, dupa care se poate umple cu crema.
Se da la rece pana cand se incheaga usor crema, dupa care se poate savura in liniste o felie pufoasa.
Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online