Revin si eu dupa o lunga pauza...
Dar sa nu credeti ca am pierdut vremea...nici vorba.
Am adunat material cat pentru inca vreo 15 postari :) doar timp sa am sa le postez...
Nu cred ca trebuie sa mai povestesc ceva despre tiramisu ... e pur si simplu delicios ... usor ... racoros.
Iata si reteta ...
INGREDIENTE:
- 2 pachete savoiardi / piscot ( aproximativ 25 de bucati )
- 250 g mascarpone
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 400 ml frisca lichida
- ~ 50 ml cognac
- 200 ml cafea tare, neindulcita
- cacao pudra
Galbenusurile se pun intr-un vas alaturi de zaharul pudra pe bain-marie si se amesteca pana cand zaharul se topeste si se ingroasa putin. Se lasa la racit dupa care se adauga la mascarpone. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Frisca se bate spuma.
In loc de frisca se pot folosi si cele 4 albusuri de la oua, cum preferati.
Se adauga frisca la crema de mascarpone si se amesteca usor.
La final se adauga cognacul. Eu am pus doar ~ 25 ml, nu vroiam sa-i domine aroma prea puternic.
Piscoturile se imbiba usor in cafea.
Se aseaza un strat de savoiardi in tava
apoi un strat de crema , urmeaza al doilea strat de savoiardi dupa care se termina cu un strat de crema.
Se da la rece pentru 2-3 ore, dupa care se poate servi pudrta cu cacao din abundenta.
O feliuta...
Pofta buna!
12 comentarii:
ce bine arata, mi-ai facut o pofta maxima!:D
Multumesc, Diamond, esti o dulcica! Serveste-te cu o felie :)
O duminica placuta!
Betty, arata superb tiramisu! Apetisant! Ma bucur ca ai revenit in arena! Sa ai o saptamana minunata!
Multumesc mult de apreciere! Sper sa am timp, desi daca e sa ne uitam, de sambata imi incepe din nou sesiunea...
O saptamana frumoasa de asemenea :)
Am venit in dar cu niste premii pentru tine. Sper doar sa ai timp sa le vezi. Bafta la examene!
boom bine te-am regasit :)
arata suuper turamisul tau
'te pup
Te asteapta niste premii la mine pe blog.
Nagyon jol nez ki, Betty! Egyre jobb vagy a sutesben-fozesben! Mar tenyleg olyanok a fotok, mint egy szaklapban!
Kati, koszonom nagyon szepen a szep szavakat, nagyon edes vagy. A fotozas az egy ujabik hobby-m lett :)
La multi ani si tot ce-ti doresti din partea bucataras.ro
Multumesc mult, Bucataras! Foarte dragut din partea voastra, apreciez :)
buna, super tiramisul tau.
Daca vrei sa facem schimb de link cu blogul meu <a href="http://retete-bune.net> retete-bune.net </a> te rog las-ami un comentariu pe blog. Multumesc.
Trimiteți un comentariu