Eram foarte curioasa cum poate fi painea cu cartofi, insa preparata acasa. Si cum am avut ceva piure de cartofi ramasi de la masa, am zis ca acum e momentul sa o incerc. Si iata ce a iesit: o paine alba, frumoasa, pufoasa, insa consistenta.
INGREDIENTE:
- 450 g faina alba
- 200 g piure de cartofi
- 200 ml apa, sau apa in care s-au fiert cartofii
- 2 linguri ulei
- 25 g drojdie
- 1 lingura de lapte praf
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- ou pentru glazura
Apa impreuna cu uleiul se pun in cuva masinii de facut paine. Deasupra se adauga faina cu grija, sa o acopere in totalitate. Urmeaza piureul si laptele praf. Adaugati sarea si zaharul. Faceti o mica gaura in mijlocul fainii ( dar nu pana la lichid) si adaugati drojdia.
Setati masina pe programul de dospire.
Cand programul s-a terminat, scoateti pe tabla de lucru, si formati din coca o forma rotunda, apoi asezati-o pe o tava cu hartie de copt.
Acoperiti si lasati sa creasca , pana isi dubleaza volumul.
Crestati-o , apoi glazurati-o cu ou; se poate si fara glazura, doar pudrata cu faina.
Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 35 minute.
E foarte buna si cea de casa, asa ca merita incercata. Sigur o voi mai face.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu