Este o reteta simpla si rapida, nu necesita prea multa indemanare din partea celui care se incumeta sa o incerce. Are un gust dulce-acrisor inmiresmat de aroma fructelor.
Si pentru ca tot am eu ce am cu nutritia si cu valoarea calorica a alimentelor, imi propun ca la fiecare postare cu o noua reteta, sa prezint si continutul in kcal a unei portii. Sper sa va fie de folos, in urmarirea idealului unei alimentatii sanatoase.
Si pentru ca tot am eu ce am cu nutritia si cu valoarea calorica a alimentelor, imi propun ca la fiecare postare cu o noua reteta, sa prezint si continutul in kcal a unei portii. Sper sa va fie de folos, in urmarirea idealului unei alimentatii sanatoase.
1 Felie= 300 kcal
BLAT:
- 4 oua
- 4 linguri faina (100 g)
- 4 linguri zahar (80 g)
- un praf de sare
- aroma de vanilie
- zahar vanilinat
- o lingurita praf de copt
- se separa albusurile de galbenusuri
- galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta omogena, mai deschisa la culoare
- albusurile se bat spuma cu un varf de sare
- se amesteca cele doua compozitii cu grija , cu o spatula
- in acest amestec se adauga in ploaie faina cu praful de copt
- se unge o forma de tarta, se tapeteaza cu faina , se preincalzeste cuptorul
- se toarna amestecul de tarta in forma si se da la cuptor aproximativ 25 minute , la foc mic , facandu-se proba scobitorii
- cand blatul este gata , se scoate din tava si se lasa la racit
CREMA:
- 400 ml lapte
- 1 praf de budinca de vanile
- 80 g zahar ( 4 linguri)
- 1 iaurt mare
- 1 plic gelatina
- zahar vanilinat bourbon
- se prepara o budinca din lapte , zahar si praful de budinca, care se lasa la racit
- dupa racire , se adauga iaurtul
- se pregateste gelatina , dupa cum urmeaza: se pune continutul plicului in 2-3 linguri de apa, se lasa sa se umfle, dupa care se aseaza deasupra unui vas in bain-marie, pana cand se dizolva; se lasa la racit
- se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului, care se repune in forma sa, tapetata anterior cu folie alimentara
- se decoreaza cu felii de fructe, in cazul de fata am folosit 2 nectarine si 2 banane
- deasupra se toarna gelatina , dupa care se da la frigider pentru aproximativ 2 ore
In final va ofer o felie si sper sa va placa si voua , si sa o incercati.
Pofta buna!
3 comentarii:
forma mea de tarta abia asteapta ..miercuri o sa o incerc atunci e zi e praji :)
hmmm, ce delicios!!!!!!!
Adizzy, Anonim, ma bucur foarte mult ca va place aceasta reteta :) Daca ati incercat-o, va doresc pofta buna la ea! Si mai treceti pe la mine :)
Trimiteți un comentariu