Va propun o reteta rapida de o salata potrivita ca si aperitiv,
dar si ca un snack intre mese.
E buna tare si sanatoasa, daca facem abstractie de maioneza :p :)
INGREDIENTE:
600 g fasole verde
5-6 morcovei ( baby-carrot) sau un morcov de marime normala
2 catei de usturoi
o portie de maioneza, ca. 300 ml
sare, piper
marar
Fasolea se fierbe. Eu am folosit fasole congelata,
puteti folosi si cea proaspata daca aveti norocul sa o gasiti.
Se pune in apa clocotita si se fierbe pentru 5-8 minute, nu mai mult.
Se scurge de apa si se aseaza intr-un bol.
Se taie in cubulete mici, de ca. 1 cm lungime.
Morcovelul se taie in cubulete mici si se pune peste fasole.
Usturoiul se taie in cubulete mici, mici.
Faceti o portie de maioneza intr-o clipita dupa reteta de aici.
Se adauga marar, proaspat, uscat sau congelat in functie de ceea ce aveti in casa.
Se sareaza si pipereaza, dupa care se amesteca bine.
Se da la rece pentru 1-2 ore pentru a se patrunde bine gusturile.
Bine-nteles ca puteti sari aceasta etapa daca va e pofta sau fomica rau :)
Se serveste pe felii de painica de casa alaturi de rosii zemoase.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu