Ca tot a inceput sezonul rubarbei, am facut o prajitura rapida cu rubarba.
Se preapara simplu, fara prea multa migala rezultand o prajitura buna si acrisoara.
Rubarba este o planta cu un gust acrisor, cu o concentratie ridicata de
vitamine si minerale, precum: vitamina C, fosfor, potasiu, fier, zinc.
INGREDIENTE:
1 kg rubarba
5 oua
500 g faina
250 g zahar
250 ml ulei
250 ml lapte
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
un varf de cutit de sare
Rubarba se spala si curata de pielita, dupa care se taie in cubulete de circa 1 cm. grosime.
Intr-un vas punem ouale si zaharul. Se mixeaza pana obtinem o compozitie spumoasa.
Laptele, uleiul si zaharul vanilinat se adauga treptat in aceasta compozitie.
Faina, praful de copt si sarea se amesteca usor si se adauga in primul vas, amestecand continuu.
Se ia o tava de la cuptorul aragazului si se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt si se presara cu faina. Se pune aluatului iar deasupra se presara cubulete de rubarba, in asa fel incat toata cantitatea sa fie uniform distribuita.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 °C sau 180° cu ventilatie.
Se tine 30 de minute, pana cand prajitura prinde o tenta frumos aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra si se consuma cu pofta :)
3 comentarii:
Super reteta si imi place mult suportul roz bombon!de unde l-ai cumpărat,daca nu sunt indiscreta?!
Super reteta si imi place platoul!de unde l ai luat?!
Multumesc mult :) Platourile sunt luate din Germania, Nanu Nana. Sper sa iti fi fost de ajutor :)
Trimiteți un comentariu