Ce poate fi mai sanatos decat o portie de peste cu o garnitura de cartofi gatiti la aburi?
Daca mai e si servit cu un sos de marar devine de-a dreptul delicios :)
E o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.
INGREDIENTE:
file de peste,
sare, piper,
ulei
Pentru sosul de marar:
250 ml lapte
200 ml smantana
1 lingura mare de unt
1 lingura cu varf de faina
1-2 lingurite de marar
sare, piper
Se iau cate 1-2 bucati de file de peste, se spala, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper.
Fileul nostru a fost de biban, delicios! Prins de sotul meu :D
Se lasa la rece pentru cel putin 20-30 de minute pentru a se patrunde de aroma condimentelor.
Pestele se prajeste intr-o tigaie cu ulei, cat sa acopere intreaga suprafata a vasului, cate 5-7 minute de o parte.
Garnitura noastra a fost de cartofi fierti la aburi. E o modalitate mai gustoasa de a prepara legumele si evident mai sanatoasa, astfel retinandu-se majoritatea vitaminelor in legume.
Sosul de marar se prepara extrem de usor.
Se ia o lingura mare de unt si se topeste intr-un castron.
Se adauga o lingura cu varf de faina si se caleste usor. Saram, piperam
si adaugam 1-2 lingurite de marar proaspat, uscat sau congelat.
Cand faina prinde o tenta aurie, turnam treptat aproximativ 250 ml lapte
si amestecam incet, reducand concomitent si focul.
Cand sosul a prins o consistenta mai grosuta, se adauga 200 ml smantana.
Se mai tine pe foc pana se omogenizeaza intreaga compozitie.
Sosul trebuie sa fie fin si sa curga, asa ca, daca considerati ca e prea consistent, mai puteti completa cu lapte insa lucrand tot la foc usor.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu