Nu sunt eu o mare fana a prajiturilor cu foi, dar din cand in cand
ma mai apuca o pofta de o astfel de prajiturica.
Lamaita e o prajitura dulce-acrisoara cu o glazura
crocanta de ciocolata alba.
INGREDIENTE:
1 ou
50 g margarina
5 linguri lapte
2 linguri miere
450 g faina
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
600 ml lapte
4 linguri faina
150 g zahar
2 lamai
150 g unt/margarina
100 g ciocolata menaj
Pentru foi, vom pune intr-un bol oul, margarina moale si laptele.
Se amesteca pana se obtine o consistenta omogena.
Se adauga mierea dupa care restul ingredientelor, adica zaharul, faina si bicarbonatul.
Aluatul obtinut se imparte in trei bilute.
Fiecare biluta se intinde pe fundul unei tave de marime 30/20 cm acoperita cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 8-10 minute,
pana cand capata o culoare frumos aurie.
Laptele se pune intr-un vas si se da pe foc. Se adauga zaharul si coaja razuita de la o lamaie.
Faina se amesteca cu cateva linguri de lapte si se adauga in laptele fierbinte.
Se adauga si zeama de la cele doua lamai si se tine pe foc amestecand continuu.
Consistenta trebuie sa fie cea a unei budinci.
Se adauga si zeama de la cele doua lamai si se tine pe foc amestecand continuu.
Consistenta trebuie sa fie cea a unei budinci.
Se lasa la racit.
Cand crema s-a racit, se adauga si untul/margarina tinuta la temperatura camerei.
Se amesteca pana la omogenizare.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu