INGREDIENTE:
- 1 kg cartofi
- 2 rosii potrivite, bine coapte
- 1 ardei
- 1ceapa
- 1 morcov maricel
- 1 fir lung de carnati de casa sau de care aveti la indemana
- sare, piper, boia, patrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia
- 200 g smantana
Absolut toate ingredientele (legumele) vor fi taiate in cubulete, respectiv rondele (carnatii).
Se pun la fiert in apa sarata pana cand se inmoaie toate ingredientele .
Se face un rantas. Pentru cei care sunt inca incepatori, voi explica in cateva vorbe cum se prepara: se pun 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie pentru a se incinge, se adauga 1 lingura de faina , dar amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase, iar la final 1 lingurita de boia ( trebuie sa fiti destul de rapizi, pentru ca altfel , riscati sa vi se arda rantasul). Acest amestec se adauga peste supica , care in continuare este pe foc, si se amesteca pentru a se preveni formarea cocoloaselor.
Cand rantasul s-a incorporat in supa, se poate adauga smantana si patrunjel, tinandu-se pe foc doar pentru inca un clocot, doua.
Se serveste cu paine proaspat coapta (voi posta in curand reteta mea de paine).
Pofta buna!
5 comentarii:
multumesc frumos pentru reteta asta! simplu si bine explicat! brvo :)
Cat ma bucur ca iti place :)
Iti doresc pofta buna la ea!
maine fac si eu :)
Foarte bine! Iti doresc anticipat pofta buna!
Acum am terminat de facut. E senzational!
Trimiteți un comentariu