Daca va e pofta de ceva gustos si rapid, va propun sa incercati aceste waffe. Merg de minune intr-o dupa-masa plictisita, la un film sau cand va vin prietenii in vizita.
Sunt aromate datorita suncii si usor acrisoare multumita branzicii de vaci.
Eu am folosit branza quark, e o branza de vaci cremoasa, tipic germana. Puteti sa obtineti
si dumneavoastra o consistenta asmenatoare acasa, mixand branza de vaci
cu smantana/iaurt pana devine ca o crema.
INGREDIENTE:
200 g faina
250 g quark sau 200 g branza de vaci + 50 ml smantana
100 g sunca
300 ml lapte
50 ml ulei
1 ou
sare, piper
Se ia faina, se cerne intr-un vas incapator. Se adauga sarea si putin piper.
Sunca se taie in fasiute subtiri si se adauga in vas.
Branza de vaci se amesteca cu smantana pana devine cremoasa. Daca aveti quark, ati scapat de etapa aceasta :) Se amesteca cu laptele, oul si uleiul.
Se amesteca cele doua compozitii pana la omogenizare, pana capata consistenta unei smantani mai groase.
Se incalzeste aparatul de waffe. Ulei nu se mai foloseste pentru ungerea
aparatului deoarece are deja in compozitie.
Se pune cate un polonic de aluat in aparat si se lasa aproximativ 5 minute la prajit.
Cine are rabdare, le lasa sa se raceasca pe un gratar,
cine nu, le mananc asa caldute, aburinde :)
Sa aveti pofta!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu