Reteta o am de la o buna prietena, care mi-a facut cunostinta cu aceasta prajitura cu ocazia zilei ei de nastere. Bine-nteles, reteta trebuia ceruta si reprodusa :)
Si-asa ca iata, o fac pentru a nu stiu cata oara .
INGREDIENTE pentru BLAT:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 250 g nuca
- 1 lingurita bicarbonat
INGREDIENTE pentru CREMA :
- 2 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 100 g zahar
- 150 ml lapte
- 250 g margarina
- 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.
Cand sunt gata, se maruntesc.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.
Albusurile se bat spuma separat,
dupa care se amesteca cele doua compoziti usor.
La final se adauga nuca maruntita.
Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.
Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.
Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.
Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.
Asamblarea e foarte simpla.
Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.
Deasupra se pune crema ,
se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.
Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.
Pofta buna!
7 comentarii:
buna :0 prajiturile cu nuca sunt prferatele mele si sa sti ca am tot aduant pe retete :) si o sa o fac si pe asta intr-o zi .dupa cate am vazu testi bihoreanca ca si mine :) numai ca eu stau in state :)
arata superrrrrr p.. sniker's
Ma bucur sa aflu ca si tu esti bihoreanca :)
De-abia astept sa incerci si tu reteta si sa imi spui cum ti-a reusit :)
Te pup si succes!
uaaa ce prajitura fainaaaaaaaaaa....mmm
Bianca, iti multumesc mult de compliment! Cand o incerci :) ?
Ti-am vizitat blogul si e suuuper! Te voi vizita des, crede-ma. Imi plac foarte mult chestiutele hand-made :)
Te pupic si te mai astept!
M... eu nu fac prajituri.. nu imi ies.. as putea sa o incerc totusi :P
Multumesc.
Bianca, Craciun fericit!
Crede-ma, nu ai sa regreti de o vei incerca, crede-ma :) Cred ca o repet de Revelion :)
cam cate portii iti iese dintr-o asemenea prajitura?
Trimiteți un comentariu