Retete delicioase ilustrate pas cu pas

luni, 10 iunie 2013

Lamaita



Nu sunt eu o mare fana a prajiturilor cu foi, dar din cand in cand 
ma mai apuca o pofta de o astfel de prajiturica. 
Lamaita e o prajitura dulce-acrisoara cu o glazura
 crocanta de ciocolata alba.



INGREDIENTE:
1 ou
50 g margarina
5 linguri lapte
2 linguri miere
450 g faina
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu

600 ml lapte
4 linguri faina
150 g zahar
2 lamai
150 g unt/margarina

100 g ciocolata menaj

Pentru foi, vom pune intr-un bol oul, margarina moale si laptele. 
Se amesteca pana se obtine o consistenta omogena. 
Se adauga mierea dupa care restul ingredientelor, adica zaharul, faina si bicarbonatul. 
Aluatul obtinut se imparte in trei bilute.
Fiecare biluta se intinde pe fundul unei tave de marime 30/20 cm acoperita cu hartie de copt. 
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 8-10 minute, 
pana cand capata o culoare frumos aurie.
Se lasa la racit, timp in care ne putem ocupa de crema.


Laptele se pune intr-un vas si se da pe foc. Se adauga zaharul si coaja razuita de la o lamaie. 
Faina se amesteca cu cateva linguri de lapte si se adauga in laptele fierbinte. 
Se adauga si zeama de la cele doua lamai si se tine pe foc amestecand continuu. 
Consistenta trebuie sa fie cea a unei budinci.
Se lasa la racit. 

Cand crema s-a racit, se adauga si untul/margarina tinuta la temperatura camerei. 
Se amesteca pana la omogenizare.

Crema se imparte in doua si se umplu cele 3 foi.


Prajitura se decoreaza cu ciocolata menaj alba.


Se tine de pe o zi pe alta si se serveste de-abia a doua zi
 pentru a avea timp foile sa se inmoaie.




Pofta buna!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online