Retete delicioase ilustrate pas cu pas

luni, 22 martie 2010

Prajitura Visinica

Astazi va voi prezenta una dintre prajiturelele mele preferate, pe care nu le-as refuza-o cu nici o ocazie.
Am numit-o astfel din doua motive: unul ar fi ca are in compozitie  muuulte visine, iar cel de-al doilea ar fi ... Dana stie ( o prietena foarte draga )  :))).
Ei, al doilea motiv nu vi-l spun, ar trebui sa-i cer acordul intai si-ntai ;) 
Asadar, ideea o am de la Dana, la fel ca si visinele din aceasta bunatate :)
Reteta e foarte simpla si accesibila iar de gust , nu va mai povestesc ....
INGREDIENTE pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte 
  • 1 lingurita praf ce copt
  • un praf de sare
  • 1 borcan visine fara samburi scursi de sirop
INGREDIENTE pentru crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de capsuni
  • siropul de la compotul de visine  
  • 250 g margarina
  • 200 ml frisca lichida
Cele patru albusuri se bat spuma cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul, aproximativ 10 minute.
Se adauga si cele 4 galbenusuri si laptele, dupa care se continua mixarea pentru inca 2-3 minute.
Din acest moment se trece la spatula. Se adauga faina cernuta, praful de copt si praful de sare dupa care se amesteca bland. Se termina cu adaugarea pudrei de cacao, si aceasta, cernuta.
Compozitia obtinuta se va pune intr-o tava de copt de diametrul 20/30 cm, care a fost unsa in prealabil cu unt si pudrata cu faina, sau mai usor, tapetata cu hartie de copt. Deasupra se vor insera visinele astfel incat sa fie acoperit blatul in mod aproximativ egal.
Se da la cuptorul princalzit pentru aproximativ 20 de minute pana va arata ceva de genul...
Se lasa la racit.
Pentru crema se va folosi de siropul din compotul de visine. Sunt necesare in jur de 700 ml de lichid iar in caz ca nu aveti aceasta cantitate se mai poate adauga alt sirop sau apa si eventual indulcit cu zahar sau miere.
Din cele doua pachete de praf de budinca si sirop se face o crema pentru care se va proceda asemanator prepararii unei budinci.
( scuzati aburii din imagine :) )
Va iesi o crema usor translucida, foarte aromata.
Se lasa la racit.
Margarina, lasata la temperatura camerei, se va bate spuma cu ajutorul mixerului, dupa care vom incorpora treptat crema de visine racita. Se mixeaza pana se obtine o compozire omogena si ... roz :)))
Cand blatul e racit, se poate trece la asamblarea prajituricii.
Crema se intinde intr-un strat generos pe blatul "invisinat", dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie si fantezie.
Si iata-le pe dulcicile mele visinici :)
Si aici o mica motata pentru pofticiosi :)
Pofta buna!

duminică, 14 martie 2010

Cannelloni cu carne

Este o mancare delicioasa, care se potriveste de minune unui meniu de week-end sau cand doriti sa va impresionati invitatii :)
INGREDIENTE: 
  • 600 g carne tocata ( de care preferati )
  • 2  cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 linguri pasta de tomate 
  • 1 cutie cannelloni (250 g )
  • sos bechamel
  • 150 g cascaval 
  • sare, piper, foi de dafin
  • ulei

Ceapa se taie marunt iar ardeii se taie in cubulete fine. Ne putem ajuta si de robot, pentru a merge mai repede treaba :)
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie teflonata incinsa. Se adauga ceapa si ardeii, dupa care se calesc.
 Dupa ce s-au calit legumele, adaugam si carnea
 iar pe urma pasta de tomate si condimentele, respectiv foile de dafin.
Se poate completa cu cate putina apa pana se inmoaie carnea.
Intre timp, tuburile de cannelloni (da, stiu ca e un pleonasm, deoarece am cautat pe Wikipedia si am aflat ca de fapt cannelloni semnifica tocmai niste tubusoare) le vom fierbe timp de 4 minute, doar pentru a se patrunde usor, si nu mai mult, deoarece riscam sa nu le mai putem manevra corespunzator.
Cand umplutura s-a inmuita, vom trece la asamblarea tubusoarelor.
Intr-un vas de yena vom pune un strat de pasta de tomate,
 
peste care vom aseza cannelloni umplute.
 Deasupra lor turnam sos bechamel (atat ingredientele cat si modul de preparare le gasiti in aceeasi postare) si radem cascavalul.
Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand cascavalul se topeste.

Reteta e ceva mai lunguta, tocmai de aceea recomand prepararea ei in week-end, cand putem dedica un timp mai generos hobby-ului nostru, gatitul :)
Si acum, o portie pentru pofticiosi :)
Pofta buna!

duminică, 7 martie 2010

Cupe cu dragoste

Iata ca revin si eu dupa o lunga perioada de pauza ... motivata , zic eu, avand in vedere ca am avut o sesiune, care desi initial parea o adevarata provocare, in final am dus-o la capat cu brio :)
Dar, nu doar sesiunea a fost singura piedica sa ma ocup de blog, ci chiar o problema tehnica, asa ca sper sa primesc iertare din partea cititoarelor mele scumpe :)
Inainte de a prezenta deliciul de fata, mai tin sa precizez ca, anul 2010 fiind un an extrem de dificil pentru mine si pentru viitorul meu ( anul 6, licenta, examen de rezidentiat) voi posta ceva mai rar, dar voi face tot posibilul ca perioadele de pauza sa fie recompensate cu retete pe masura.
Sa trecem deci la treaba!
Cupele acestea reprezinta un adevarat dezmat pentru toate cele care sarbatoresc maine 8 Martie :)
desi eu le-am pregatit ca surpriza pentru inimioara mea de Valentine's Day :)
INGREDIENTE:
  • ciocolata alba ( 50 g pentru aproximativ 10 cupe)
  • mousse de fructe de padure
Mousse de fructe de padure
  • 250  g fructe de padure congelate
  • 200  ml frisca lichida
  • 100  ml apa
  • 1 plic gelatina 
Din aceste cantitati va iesi o cantitate mai mare de mousse, fapt pentru care eu am folosit 3/4 pentru un tort simpatic facut tot cu aceea ocazie :) Va arat doar o singura poza cu ea deoarece este prima mea incercare de fondant din pasta de zahar, asa ca nu este cea mai reusita ...
Nu radeti, da ?  :)
Ei, si iata cum am procedat:
se iau cele 250 g fructe de padure 
ce frumusele sunt, nu-i asa ?
Se pun intr-un vas si se paseaza cu un blender.
Se pun intr-un vas cu cele 100 ml apa si se da in clocot pana se mai ingroasa putin. In acest moment se adauga gelatina care s-a lasat la hidratat in 15 ml apa pentru 2 minute. Se omogenizeaza si se ia de pe foc. Se lasa la racit.
Intre timp se bate spuma frisca lichida.
Cand s-a racit sosul de fructe, se amesteca cele doua compozitii, pana vom abtine o crema omogena si foarte roz :)
Cupele de ciocolata se fac incredibil de usor.
Din pacate nu am poze cu cele din cioco alba, doar cu cioco neagra, dar cred ca sunt la fel de ilustrative si ele :)
Ciocolata se pune in bain-marie si se lasa la topit.
 Dupa ce s-a topit, luam niste forme micute de muffin si cu ajutorul unei pensule, le vom unge de jur imprejur, ceva in genul acesta ...
Se da la congelator pentru 10 minute, dupa care repetam procedura, adica le mai ungem o data. Se da din nou pentru 10 minute la congelator.
Daca s-au intarit, ne putem descotorosi de hartiute, pentru a le vedea in toata splendoarea lor.
De aici, totul e extrem de simplu...
Se pune mouse-ul intr-un posh cu varful stelat
si se umplu cupele cu multa dragoste :)
 
Pofta buna!

vineri, 5 martie 2010

Premii primavaratice :)

Buna!
Bine v-am regasit!
Intre timp a si aparut primavara :)
Am primit adineauri  2 premii superbe de la scumpa de Anca.
Nu am ezitat nici macar o secunda sa le postez deoarece au un iz primavaratic, fapt ce m-a incarcat cu o stare pozitiva.
Prima reprezinta simbolul primaverii

 iar cea de-a doua este o superba felicitare de 8 Martie
Multumesc mult, Anca!
Doresc sa le ofer mai departe tuturor doamnelor si domnisoarelor din blogosfera, urandu-le un calduros si insorit 8 Martie!
Related Posts with Thumbnails
 
Filme Online Seriale Online