Pentru ca sunt o fana declarata a tartelor, dar si pentru ca aveam acasa prune, am decis sa fac o tarta cu prune.
A fost delicioasa si foarte aromata....
Sa trec asadar la prepararea tartei.
INGREDIENTE:
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 150 g unt sau margarina
- 1 galbenus
- 1 lingura apa
- 1 plic praf de copt
- sare
- 500 g prune
- 100 g zahar
- 2-3 linguri mari de scortisoara
Faina se amesteca cu untul, sarea si praful de copt, pana devine un aluat nisipos.
I se adauga galbenusul si cana de zahar.
Cand a devenit un aluat omogen, se pune la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, spalam prunele, le taiem in doua scotandu-le samburii.
Zaharul se amesteca cu scortisoara, in care se vor pune prunele.
Se amesteca bine, ca prunele sa fie complet acoperite de zaharul aromat. Daca le gustati in acest moment, s-ar putea sa ramaneti la jumatatea umpluturii, deoarece sunt atat de gustoase...
Aluatul racit se imparte in doua bucati, insa inegale, una reprezentand doar o mica parte, care va fi grilajul tartei.
Se intinde o foaie putin mai mare ca si forma de tarta. Aceasta tava se tapeteaza cu unt si faina in prealabil. Se aseaza foaia de tarta,intepata cu o furculita,
apoi asezati si prunele dupa fantezia voastra,
pe urma acoperind cu grilajul.
Se da la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu