Mai nou este printre favoritele mele in materie de sosuri.
Se prepara destul de repede si poate fi folosit la diverse preparate: legume gratinate, alaturi de legume fierte, gratar precum si in multe alte retete.
Ceea ce nu se consuma la o masa, se poate depozita in frigider pentru cateva zile fara griji.
INGREDIENTE:
- 500 ml lapte
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- sare, piper
Se curata usturoiul si ceapa, care se cresteaza pe mijloc.
Se pune laptele intr-o oala, in care se vor adauga urmatoarele: ceapa, usturoiul, foile de dafin, sare si piper.
Se pune pe foc. Cand incepe sa dea in clocot,
se reduce focul la minim, dupa care se mai tine pe foc vreo 7-8 minute.
se reduce focul la minim, dupa care se mai tine pe foc vreo 7-8 minute.
Laptele aromat se trece prin sita, pentru ca acesta sa fie limpede si curat.
Se pune intr-o oala untul la topit.
Cand acesta s-a topit, se adauga cele doua linguri de faina si se amesteca energic.
Se adauga laptele aromat, insa nu totul deodata, ci treptat, amestecand continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor.
Pentru a avea consistenta perfecta, ideal este sa tineti cont de toate masurile, exact cum vi le-am prezentat, altfel, s-ar putea ca rezultatul sa fie fie o pasta densa, fie un lapte usor mai dens.
Se da din nou prin strecuratoare pentru a fi siguri ca este un sos fin si cremos.
Se depoziteaza in recipiente acoperite, la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu