Sunt o mare fana a muffins-urilor, am facut diverse sortimente, pe care bine-nteles le voi posta pe viitor, insa citind cartea mea de retete, am dat peste aceasta reteta usor ciudata, insa foarte gustoasa.
Se poate servi atat ca si aperitiv, cat si ca o gustarica intre mese.
INGREDIENTE:
- 1 cana faina
- 30 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 4 linguri lapte
- 1 ceapa marisoara
- ulei
- sare
- 50 g cascaval ras
Ceapa se curata si se taie rondele, dupa care se caleste in ulei, pana capata o frumoasa nuanta aurie. Se scurge de ulei si se lasa la racit.
Intre timp , cernem faina, praful de copt si sarea intr-un bol, peste care turnam untul topit, oul batut si laptele
.
.
In aluatul obtinut, de consistenta unei smantani groase, se pune ceapa calita, dupa care se amesteca bine, insa fara a faramita ceapa.
Aluatul se aseaza in forme de muffin sau in tava speciala, unsa in prealabil cu unt, astfel inat sa ocupe aproximativ 3/4 din capaciatatea acestora.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu