In ceea ce priveste numarul de calorii, prefer sa nu le calculez , deoarece cred ca doar m-as ingrozi, la fel ca si multi altii. In orice caz , consumata doar ocazional , nu cred ca ar putea face ravagii la silueta nimanui.
Asa ca , sa trecem la treaba.
Ingrediente pentru chiftele:
- 350 g carne tocata amestec
- 1 felie de paine mai uscata, umezita in apa, apoi scursa bine,bine
- 1 ou
- 1 ceapa mica, sau 1/2 ceapa mai mare
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- sare, piper, boia dupa gust
- se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine
- se formeaza 3 chiftele
- se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai mult ulei, pentru a nu se lipi de fundul tigaii
- intre timp se prajesc aproximativ 300 g cartofi taiati subtiri, ca si cartofii frantuzesti , pana devin aurii , intr-o friteuza sau intr-o tigaie
- se scurg bine de ulei
Mai avem nevoie de:
- chifle
- branza topita felii
- rosii taiate felii
- maioneza sau sos de maioneza
- ketchup
Asamblarea hamburgerului:
- pentru ca chifla sa fie crocanta, va voi deslusi un mic mare secret: folositi prajitorul de paine cu acel stativ pentru a le rumeni usor , pe o parte si alta; daca nu aveti prajitor, puteti pune chiflele pentru cateva minute in cuptor pentru acelasi rezultat
- iar de aici mai departe nu cred ca trebuie sa mai explic ceva, pozele vor vorbi de la sine
Toate aceste fiind spuse, va doresc pofta buna!
2 comentarii:
Mi-ai facut pofta cu hamburgerul!
O zi frumoasa iti doresc!
Valy, iti multumesc! Iti doresc si tie o zi minunata ! Ma bucur ca ti-a placut hamburgerul meu :) Mai treci pe la mine , poate vei mai gasi ceva ce sa-ti placa :)
Trimiteți un comentariu