Din momentul in care am gustat aceasta tarta, a devenit instantaneu desertul meu preferat. Este atat de delicioasa, incat as fi putut manca N portii...
Pe langa faptul ca e asa de buna, e si foarte usor de preparat, credeti-ma.
Mi-a luat in jur de vreo maxim 1 ora sa o prepar.
Asadar, sa trec la explicatii.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
- 250 g biscuiti simpli sau aromati ( ai mei erau cu nuca)
- 150 g unt topit
- 100 g zahar ( sau in functie de biscuiti, cat sunt de dulci)
Se sfarma biscuiti cat mai marunt, cu mana sau cu robotul.
Turnati peste el untul topit si zaharul, apoi omogenizati.
Puneti amestecul in forma si uniformizati. Chiar daca nu este perfect uniform, in timpul coacerii acesta se va umfla putin si mai puteti uniformiza pe urma, dupa ce l-ati scos de la cuptor.
Puneti tava in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, ca ingredientele sa se inchege.
Intre timp, apucati-va de crema...
INGREDIENTE PENTRU CREMA:
- 500 g branza de vaci degresata sau crema de branza
- 200g zahar pudra
- 250 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta vanilie
- 2-3 lingurite lichior Angelli ( facultativ)
- 1 plic gelatina
- 1 compot de visine
- 1 plic jeleu de fructe (visine)
Se mixeaza branzica cu zaharul pudra si cu esenta, pana cand devine o crema omogena. Pentru ca , dupa cum se vede in imagine, eu am folosit frisca lichida neindulcita, am pus ceva mai mult zahar. Sub aceasta forma, neindulcita , eu o folosesc la diferite feluri de preparate.
Pentru a o mai aera, se adauga 50 ml de frisca lichida .
Intre timp se prapara gelatina , dupa cum v-am explicat la tarta cu fructe.
Pentru a o mai aera, se adauga 50 ml de frisca lichida .
Intre timp se prapara gelatina , dupa cum v-am explicat la tarta cu fructe.
Gelatina preparata se toarna peste compozitia de branzica.
Separat, restul de frisca lichida se bate pana cand devine tare.
Separat, restul de frisca lichida se bate pana cand devine tare.
In aceasta crema se mai poate adauga facultativ si un strop de lichior, si chiar zeama de la compotul de visine, insa cu o conditie: sa aiba un gust foarte aromat, altfel riscati sa turnati prea multa , iar crema sa se inmoaie. Eu am folosit compot pus de mama mea, si nu va pot povesti ce bun a iesit, nici nu se poate compara cu cel din comert.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu